Mindamellett hogy nagyon egyszerűen és sokkal olcsóbban elkészíthetőek mint a boltokban megvásárolható termékek, a vitaminokon kívül nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagokat , ezzel a hideg vizes eljárással pedig a lehető legtöbb vitamint meg tudjuk tartani az elkészített mandulatejben.
Nem kell hozzá más csak: 1 rész mandula héjastól és 4 rész desztillált víz ( tisztított víz is jó )
A mandulát áztasd be egy éjszakára héjastól a desztillált víz annyi részébe amennyi ellepi.Másnap öntsd le róla a vizet, és jól szűrd át.A maradék vízzel és a már leszűrt vízzel együtt tedd a mandulát egy turmixgépbe és turmixold össze az egészet , majd szűrd át egy gézlapon.Lehet édesíteni egy kis mézzel vagy nyírfacukorral.
Ezt a mandulatejet felhasználhatod kozmetikai célokra is, például pakolásokba,de kiváló mandulaszappant is lehet vele készíteni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése