1 kivi
1 narancs
szójatej
1 zabkorpás keksz
1 kk. propolisz tinktúra
A kivi híresen magas C-vitamin tartalma
építi szervezetünkben a glutation nevű molekulát, mely az egyik
legfontosabb antioxidáns molekula , így rendkívül hatékony a
szabadgyökök ellen. A kivi tartalmaz még magnéziumot, kalciumot,
káliumot, szerves nátriumot, nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi
anyagokat és szintén magas a K-vitamin illetve szervessó- tartalma.
Négyszer annyi rostot tartalmaz mint egy szál gabona ,négyszer annyi
C-vitamint mint egy narancs és annyi E-vitamint mint egy avokádó.
A zabnak kiemelkedő a tápanyag, ásványi
anyag, vitamin, bétaglukán és vízben oldódó rost tartalma.Teljes értékű
gabona, kb. 17 fehérjét tartalmaz, ezen kívül többek között Kalciumot,
Vasat, Magnéziumot, B1- és E-vitamint. A legismertebb élelmi rostban
gazdag tápanyagaink egyike, gátolja a zsírok és szénhidrátok lerakódását
a szervezetben.
A szójatej úgy készül hogy a szójabababot áztatás után ledarálják, majd rövid forralás után kisajtolják. Magasabb a fehérje és kevesebb a zsírtartalma mint egy tehéntejnek és nem tartalmaz koleszterint. Amellett hogy nagyon egészséges, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
A propolisz rendkívüli immunerősítő, kiváló bőrregeneráló és hidratáló, erősíti a kollagén rostokat és segít megszüntetni a ráncok kialakulását. Rendkívül gazdag vitaminokban, flavonoidokban, nyomelemekben, aminosavakban, enzimekben és magas az illó olaj tartalma.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése