2014. március 29., szombat

TOP 15 ANTIOXIDÁNS

10:06

Első gondolatom az volt hogy  készítek egy top 10-es listát  a leghatásosabb antioxidánsokról , aztán rájöttem hogy nem tudom besorolni egy 10-es listába ezt a rengeteg nagyon hasznos alapanyagot. Így bővült ki a lista a teljesség igénye nélkül 15-re, hiszen minden egyes összetevőnek nagyon sok más jótékony hatása is van a bőrre és  igyekeztem olyan alapanyagokat számba venni , amikhez bárki könnyen hozzájuthat.
Természetesen ezeket külsőleg és belsőleg is érdemes használni és fogyasztani egyszerre a legeredményesebb hatás érdekében . A  különböző kivonatok, magolajak , vitaminok ...stb...alkalmasak mind  kozmetikum készítési összetevőnek mint belső fogyasztása .



 Íme a lista :

1.   Cink
2.   C-vitamin
3.   E-vitamin
4.   Fehér tea
5.   Máriatövis
6.   Zöld tea
7.   Rozmaring
8.   Acai bogyó
9.   Goji bogyó
10. Gránátalma
11. Szőlőmagolaj
12. Homoktövis
13. Fekete áfonya
14. Tőzegáfonya
15. Oregáno

és + 1 a csokoládé :)

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top