2014. március 18., kedd

Gyümölcssavas hámlasztás otthon

14:44

AHA savas ( gyümölcssav, tejsav -pl. joghurt, glikolsav) - száraz, élettelen bőrre

Vízben oldódó savak, melyek a bőr felszínén fejtik ki hatásukat, eltávolítják az elhalt hámréteget, halványítják a kisebb ráncokat, bőrhibákat, pattanásokat, hegeket. Egészséges, ragyogó lesz tőle az élettelen bőr. Előfordulhat kissé csípő, szúrós érzés, kipirosodott bőr, ami jelen esetben teljesen normális bőrreakció. Az AHA savas hámlasztást otthon hetente egyszer , maximum 10%-os koncentrációban használd, ennél többször illetve nagyobb koncentrációban könnyen túlhámlaszthatod a bőröd !

BHA   savas ( szalicilsav - béta , hidroxi- sav ) - hatékony fegyver a zsíros pattanásos, tág pórusú  bőr ellen.

Zsírban oldódó savak, a bőr mélyebb rétegeiben, pórusokban  fejtik ki a hatásukat. A  BHA savas hámlasztást otthon hetente kétszer, maximum 5%-os koncentrációban használd , ennél többször illetve nagyobb koncentrációban túlhámlaszthatod a bőröd !

Ha a hámlasztás után a bőröd tartósan piros, csíp , fáj, fel kell hagynod a hámlasztással, nem mindenkinek bírja a bőre.
A gyümölcssavak kis koncentrációban enyhe hámlasztó hatásúak, a szaruréteg egy részének eltávolításával gyorsítják a bőr megújulását. A hámlasztásra ha ritkán és enyhe formában is, de szinte minden bőrtípusnak szüksége van. Intenzívebb mechanikai peelinget vagy erősebb savas kezeléseket illetve kozmetikumokat erősen elszarusodásra hajlamos bőr esetén használjunk, mert emiatt a bőr rosszul lélegzik , az anyagcseréje nem megfelelő.

Kerüljük a savas kezeléseket rosacea, illetve gyulladt, sebes, nagyon érzékeny bőr esetén!

Pakolás száraz bőrre :
2  ek.  joghurt
1  ek.  méz
1  ek   alma leve ( frissen)
Keverd össze az egészet , 10 percig hagyd fent az arcodon majd langyos vízzel mosd le. Töröld át az arcod rózsavízzel majd  kend be egy hidratáló krémmel.

Pakolás zsíros bőrre :
2  ek.  joghurt
2  ek.  alma leve ( de bele is reszelheted )
1  cs. citrom vagy almaecet
fél ek.  méz
Keverd össze az egészet és  10 percig hagyd fent az arcodon majd langyos vízzel mosd le. Töröld át az arcod narancsvirág vízzel majd kend be egy hidratáló krémmel.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top