2014. június 11., szerda

OLASZ SZALMAGYOPÁR ÉS SÓ A BEDAGADT LÁBAKRA

8:57

Nyáron nemcsak az ülő illetve álló munkától dagadhat meg az ember bokája, lába, hanem a melegtől is melynek hatására kitágulnak, folyadékot eresztenek át a vénák és bedagad a láb.
Ez  nemcsak azokat érinti akik visszér vagy  vénás problémákkal küzdenek, hanem olyan embereket is, akiknek talán soha nem voltak eddig  ilyen panaszaik.
Sokszor a néhány óránkénti átmozgatás és séta sem segít a fájó, égő, feszítő érzésen, főleg hogy a kánikulában nemigazán van kedve az embernek kimozdulni.
A sok lábujj közti gumipapucs sem kedvez a lábfej helyes tartásának és a koszos, poros  meleg levegőben taposva kellemes táptalajt adunk a gombák, kórokozók megtelepedésének a talpon , de legfőképp azok akik hajlamosak a lábizzadásra.


A nyáron kialakult ödémát a hideg vizes borogatáson kívül többféle módon is lehet kezelni, melyek nemcsak a vizenyőt húzzák le a az elnehezedett lábról, hanem felfrissítik a vérkeringést és összehúzzák a kitágult ereket. Az erre egyik legkiválóbb gyógynövény, az őszirózsafélék családjába tartozó
  Olasz szalmagyopár  ( Helicrysum Italicum ) , vagyis a hallhatatlan.



Fantasztikus gyógyhatásai közül néhány ami ebben a témában fontos :

-tonizálja a véráramlást
- kiváló a duzzanatokra, zúzódásokra
-nagyon hatékony a vénagyulladás ellen
 -lehúzza az ödémát 
-megszünteti a szöveti pangást
-megszünteti a vérömlenyt (  a mélyebb szövetekben is ! )
 -sebgyógyító
-hemolizáló (feloszlatja a vérömlenyt )


Az Olasz szalmagyopárt , ha nincs kéznél virágvizünk ( a bio boltokban lehet kapni ) el lehet készíteni főzetként, majd langyosra hűtve beborogatni a lábat, kihűtve pedig lábfürdőnek.

Ez a lábfürdő Olasz szalmagyopár vízzel  kimondottan a bedagadt lábakra nagyon jó,
anélkül pedig sima vízzel kiváló lábfrissítő, tonizáló, vérkeringést segítő, emellett hatékony a baktériumok , gombák ellen :

-1  marék tengeri só
-annyi víz hogy jól ellepje a lábfejet és a bokát

Mielőtt beletesszük a sót a vízbe vagy a főzetbe , csepegtessünk rá 
3 csepp rozmaring kámfor illó olajat
3 csepp borsmenta illó olajat
3 csepp teafa illó olajat
 keverjük jól össze  és hagyjuk néhány percig hogy a só beszívja az olajokat, majd tegyük bele a vízbe.
Legalább 10-20 percig áztassuk benne a lábunkat.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top