2014. augusztus 24., vasárnap

HOL A KRÉM ÉS A HATÓANYAG A BOLTI KRÉMEKBŐL ?

4:46

Nagyot téved ha valaki azt hiszi a kence vagy szappan készítés valami "sufnituning " , kis tanulással sokkal komolyabb és személyre szabott kozmetikumokat lehet készíteni mint bármelyik boltban kapható készítmény. Arról nem is beszélve  hogy ma már pontosan tudjuk, a boltban kapható kozmetikumokban  elenyésző az igazi hatóanyag tartalom és tele vannak a szervezetre és a bőrre káros anyagokkal. Csak a minimális, megengedett mennyiségben vannak jelen a termékekben - védekeznek ezzel  a gyártók, de ha azt vesszük egy nap nem csak egy  minimális mennyiségben megengedett káros anyaggal találkozik a szervezetünk.Vegyünk példának csak egy reggelt :

1. fogmosás -fogkrém
2. tusolás  - tusfürdő
3. testápoló krém
4. arcmosás - arctisztító
5. bolti arckrém
6. izzadás gátló deó
csak ez már 6-szoros adag a minimálisan  megengedett káros anyagból....

Néhány hónappal ezelőtt készültem a Kencekonyhába oktatni és öltözködés közben a háttérzajként bekapcsolt tévében arra lettem figyelmes, hogy egy  ránctalanító krémet reklámoznak 1000 ft körüli összegért. Azért ütötte meg a fülemet , mert akkor néhány napja pont tégelyeket kerestem a kencetanfolyamokon elkészült krémeknek és pont ennyibe kerül egy olyan tégely, ami már kicsit formásabb. De hol van akkor belőle még a krém és a hatóanyagok amitől csodát várhatunk??? - és akkor a televíziós , marketing és egyéb reklámköltséget, az adót már nem is említem, mindez persze kőolajszármazékokkal , kémiai anyagokkal és a bőrre nem éppen jótékony hatású összetevőkkel fűszerezve.

Megmondom őszíntén én nem tudok ennyi pénzből  tégelyestől egy jó minőségű, hatóanyagokkal teli krémet elkészíteni. Eleve víz helyett virágvizeket teszek a krémbe, a kőolajszármazékok, vegyi anyagok és a bőrre káros anyagok helyett pedig finom értékes növényi olajokat, aroma olajokat és hatóanyagokat. A  drogériákban kapható középkategóriás krémek árának feléért  viszont már fantasztikusan gazdag és hatékony kozmetikumot tudunk készíteni .


Sokan legyintenek, hogy biztos valami összebarkácsolt otthoni joghurt –uborka –méz pakoláshoz hasonló konyhai kotyvasztásról van szó, pedig sokkal komolyabb a dolog mint gondolnák.

A tanfolyamokon és a munkám során kiváló minőségű, kizárólag ellenőrzött gazdálkodásból származó , 100-% -ban bio és természetes alapanyagokból, aromavizekből, bio és hidegen sajtolt olajokból, növényi hatóanyagokból és aroma olajokból dolgozok, melyek elengedhetetlenek a tökéletes minőség eléréséhez. Ezek a krémek 100 % - hatóanyag tartalmúak, nincsenek benne káros adalékanyagok, kizárólag növényi összetevőkből állnak és még az emulgátorok is bőrpuhító és hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek. A hidegen sajtolt növényi olajok, virágvizek és illó olajok megfelelő kombinációi tökéletesen tudják táplálni , ápolni, gyógyítani a bőrt, javítani a bőr szerkezetét, szabályozni a faggyútermelést, kezelni egy rosaceás ,ekcémás vagy pikkelysömörös problémát, vagy akár egy májfoltos bőrt. A mindennapi egészséges bőrápolást  tökéletesen kielégítik és sokkal hatékonyabbak mint a tartósítószerekkel, kémiai adalékanyagokkal és kőolajszármazékokkal telerakott bolti kozmetikumok, amik nagyban befolyásolják és felerősítik az esetleges bőrirritációt, eltömítik a pórusokat és egészségtelen hatással vannak a bőrre.
A tanfolyamokon megfordult tanulóim bőre elképesztő változásokon mentek keresztül. Az évek alatt a bőrben felhalmozódott káros és méreganyagok után ilyenkor a bőr fantasztikusan meghálálja a sok tiszta ,tápláló, természetes és növényi hatóanyagot, megváltozik a bőr minősége, állaga, elmúlnak a bőrirritációk, bőrproblémák, a bőr életteli, rugalmas és tökéletesen hidratált lesz. Mivel óriás tárháza van a természetes alapanyagoknak,  így tökéletesen személyre szabott recepttúrákat tudok  összeállítani az egyéni problémáknak, tüneteknek, bőrtípusra koncentráltan .

Igaz, van hátránya is, a természetes tartósítószerek nem tudnak éveket tartósítani, maximum 4 hónapot, ami igazán jó arány de megmondom őszintén ez a legkevésbé sem érdekel engem.
Hogy miért ? Mert akkor és olyan krémet csinálok amihez és amikor épp kedvem van, vagy akinek amire szüksége van. Pont annyit hogy mire elfogy a krémem újat tudok készíteni.
Hogy ez macera ? Nem, egyáltalán nem az.
Persze van aki a zacskós levest  szereti a finom friss zöldségekből készített húsleves helyett....:)



A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top