2014. június 26., csütörtök

A MÁJFOLTOSODÁS FIZIKAI ÉS LELKI TÜNETEI

7:14

A bőr színe és minősége nemcsak a napozással , hanem a szervezet megfelelő vagy épp nem megfelelő működésével is szorosan összefügg. A májfolt vagy pigmentfolt manapság már " népbetegségnek " számít , szinte minden kencetanfolyamon minimum egy ember teszi fel nekem a kérdést hogy - mitől vannak májfoltok az arcomon ? , vagy - mivel lehet természetes módon halványítani a májfoltokat ?


A májfoltok több okból is kialakulhatnak. A napsugárzás okozta tünetek mellett az egyik leggyakoribb kiváltó ok a hormonháztartás megváltozása, gyakran a terhesség ideje alatt jelentkeznek fokozottan az arc különböző részein a megemelkedett ösztrogén szint miatt és sok esetben a terhesség után sem múlnak el maradéktalanul.
A májfoltok megjelenéséért a melanin, a bőr festékanyagának  rendellenes termelése a felelős mely a szervezet hormonális szabályozásától függ, a   melanocyta stimuláló hormon hatására  megnő a melanin képző sejtek aktivitása.
Sok esetben a terhességen kívül a hormonális fogamzásgátló tabletták is kiválthatják a pigmentáció zavart , illetve ugyanígy a változókori hormonváltozás, egyes gyógyszerek mellékhatásai és egyes kozmetikumok is fokozhatják a májfoltok kialakulását a bőrön.

Bár bőrgyógyászatilag nem  mindig elfogadott tény, mégis sok esetben a májfoltok utalhatnak a belek illetve a máj megbetegedéseire, telítődésére, amikor is a méreganyagok a bőrön választódnak ki.

- Az arcon a szemöldök közötti rész a máj területe, így az ott jelentkező májfolt határozottabban utalhat a máj túlterheltségére, valamint a
- felső szemhéj duzzanata , ödémája 
-ráncos nyelv
-vörös elszíneződés az orrháton
-a kéz és lábkörmök elszíneződése
--nyelv szélén megjelenő fognyomok( felszívódási rendellenesség) szintén a máj egyensúlyzavarára utalhatnak.

 Időközönként  érdemes  májméregtelenítő, vagy tisztító kúrát végezni, amely nagymértékben javíthat a májfoltok erősségén, rendszeres méregtelenítés és természetes napvédelem mellett pedig folyamatosan csökkenthető a pigmentfoltok kialakulása és megjelenése.

Érdemes figyelmet fordítani a máj zavarainak, megbetegedéseinek  érzelmi oldalára is, mivel legfontosabban ideköthető a 
- harag
-önvád
-düh
-féltékenység
-neheztelés
 így a méregtelenítés nem csak fizikai hanem lelki síkon is elengedhetetlen....
A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top