2013. december 14., szombat

Az vagy, amit magadra kensz

16:00

Ismeritek azt a mondást hogy : " az vagy amit megeszel ? " Ugyanez az elv vonatkozik a bőrápolásra is . A boltokban kapható csodakrémek csodahatásairól már volt szó nemrég, de az igazsághoz az is hozzátartozik hogy csak a külső bőrápolás nem elég, elengedhetetlen a belső táplálás is. Nagyon fontos az állandóan emlegetett elegendő folyadékbevitel és a sok zöldség , gyümölcs fogyasztás. A kávé , az alkohol és a cigaretta nagyban befolyásolja a bőr öregedését és felel a száraz és ráncos bőr kialakulásáért.Tudtad hogy egy csésze kávé fél liter vizet von el a szervezetből ?


Sok olyan nővel találkozom minden korosztályból a mindennapokban és  a Kencekonyha tanfolyamokon is , akiknek nagyon rossz állapotban van a bőre . Vagy azért mert egyszerűen nem foglalkoznak vele, vagy azért mert nem a saját bőrüknek megfelelő kozmetikumot használnak.Hihetetlen számomra de van olyan is aki soha nem használt arckrémet  és sajnos sokan elhiszik hogy a háromszáz forintra leértékelt szemránckrémtől feszesebb és simább lesz a bőrük és várják a csodát.
Csoda nincs , hatás van - akkor ha tényleg rendszeresen és jó minőségű termékekkel ápoljuk a bőrünket és a bőrünknek megfelelő kozmetikumokat használunk.A megelőzés fontos és könnyebb mint az utolsó pillanatban kapkodni.A könnyebb persze nem azt jelenti hogy gyorsan veszünk egy pl. száraz bőrre való krémet , hanem hozzá való tonikot , arclemosó tejet és bőrradírt ,illetve peelinget , amit napi illetve heti rendszerességgel használunk.
Ha nincs rendszeresen kitisztítva, leradírozva a bőr,hiába kenegeted az arcod bármilyen krémmel.A hatóanyagok nem tudnak felszívódni, eltömődnek a pórusok , nem fog változni vagy rosszabb lesz a bőr állapota.
Ha szeretnéd igazán kényeztetni a bőröd, használj 100 %-os növényi olajokat , gyümölcs és zöldség kivonatokat.
Igazán meghálálja a bőr ,egyből frissnek, üdének fogod érezni , szinte fel fog lélegezni.Hogy megvédd a bőröd, vásárolj bioboltokból , termelői piacról vagy ellenőrzött gazdálkodásból.A bőrápolás befektetés abba,hogy később büszkén nézhess a tükörbe , mert az elhanyagolt bőr később bosszulja meg magát  mikor már lehet hogy visszafordíthatatlan az öregedés és ráncosodás.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top