2013. december 14., szombat

Levendulás citromfüves szörp

2:53

Érdekes hogy régebben sosem voltam oda a levenduláért, de valahogy néhány éve észrevétlenül megszerettette magát velem, beleszőte magát a mindennapjaimba és rájöttem milyen sok lehetőség van arra hogy hasznosítsam  ezt a fantasztikus növényt . Mára a kencék, szappanok és fürdősók rendszeres alapanyaga lett,így nagyon megörültem mikor ráakadtam erre a  levendulaszörp receptre . Elkészítettem és amellett hogy nagyon finom , elképesztően jó illata van a citromfűvel együtt. Kiváló nyári melegben hűsítőként, de a téli hideg napokon is kellemes akár még melegen is.


2 marék citromfű
2 nagy marék levendula
2 liter nyírfa vagy barnacukor  ( nekem kicsit édes volt így, én 1.5 liter cukorral csináltam utána)
2 liter víz
A vízbe rakd bele a cukrot, melegítsd jól össze hogy a cukor elolvadjon , de ne forrald fel .Tedd bele a citromfüvet és a levendulát ,majd lefedve , két napra tedd hűvös , nem napos helyre hogy összeérjen.
Utána csak szűrd le és tedd kis üvegekbe.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top