2013. december 26., csütörtök

Kovasav - az erős kötőszövetekért

3:03


A kézműves kence tanfolyamokon nemcsak finom  illatú, hanem a bőrre nagyon hatékony fürdősókat és fürdőgolyókat készítünk. Az ismert alapanyagok, mint kecsketej, rizsszirup, méz,shea vaj..... mellet , kevésbé népszerű ám annál több bőrre értékes tulajdonságokkal rendelkező egyik adalékanyagunk a kovasav , melyről érdemes szót ejteni. Tapadásgátló tulajdonsága miatt van jelen a tanfolyam anyagában,ám mindamellett hogy fontos szerepet játszik a bőr, haj,köröm és a csontok felépítésében ,nélkülözhetetlen a kötő és támasztószövetek működéséhez , melyet a benne található szilícium táplál.


Segíti a gennyes gyulladások megszűnését,erősíti az érfalakat, szabályozza a kollagén szintézist , javítja a bőr anyagcseréjét,összehúzó és vérzés csillapító.
A kor előrehaladtával csökken a szövetek kovasav tartalma ( ami embrionális korban a legmagasabb ) így a bőr minősége megváltozik -lazulnak a kötőszövetek, kialakulnak a ráncok, a szövetek kevésbé lesznek ellenállóak és feszesek.

A kovasav hiánynak egyértelmű bőrtünetei vannak : hófehér, mázbevonathoz hasonló kifényesedett bőr - de nincs bőrelváltozás vagy bőrminőség romlás , szemüreg kialakulása, a kötőszövetek rugalmasságának csökkenése miatt a szem körül szarkalábak majd ráncok, a homlok területén redők,majd a hajtő és a fül környékén szintén mélyebb ráncok figyelhetők meg.

Sok élelmiszerben található kovasav, melynek pótlásával sokat segíthetünk a bőr és a kötőszövetek minőségén:
  • zabpehely
  • barnarizs
  • hajdina
  • barnaköles

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top