2013. december 22., vasárnap

Mandulatej házilag

2:51

A tehéntej egészséges vagy nem egészséges mivoltáról már olvashattunk és hallhattunk pro és kontra mindenféle véleményt, vagy a manapság olyan divatos kecsketejről szintén de az állati eredetű tejek mellett van más olyan alternatíva ami biztosan nem hagy maga után kívánnivalót. A növényi tejek nagyon egészségesek , rengeteg vitamint tartalmaznak  és nincs bennük annyi szénhidrát mint az állati eredetű tejekben.


Mindamellett hogy nagyon egyszerűen és sokkal olcsóbban elkészíthetőek  mint a boltokban megvásárolható termékek, a vitaminokon kívül nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagokat , ezzel a hideg vizes eljárással pedig a lehető legtöbb vitamint meg tudjuk tartani az elkészített mandulatejben.

Nem kell hozzá más csak: 1 rész mandula héjastól és 4 rész desztillált víz ( tisztított víz is jó )
A mandulát áztasd be egy éjszakára héjastól a desztillált víz annyi részébe amennyi ellepi.Másnap öntsd le róla a vizet, és jól szűrd át.A maradék vízzel és a már leszűrt vízzel együtt tedd a mandulát egy turmixgépbe és turmixold össze az egészet , majd szűrd át  egy gézlapon.Lehet édesíteni egy kis mézzel vagy nyírfacukorral.

Ezt  a mandulatejet felhasználhatod kozmetikai célokra is, például pakolásokba,de kiváló mandulaszappant is lehet vele készíteni.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top