2013. december 12., csütörtök

Szantálfa

20:00

A szantálfa kérgének őrleményét , előszeretettel használják a kozmetikaiparban, krémekbe, szappanokba, testápolókba, arcpakolásokba...
A szantálfa olaja csak 25 évnél idősebb fákban képződik, amelyet a bőrre kiválóan jótékony hatása miatt sokrétűen használnak fel. Az illóolajok között, a legtartósabb illatú olajként tartják számon, főként bőrproblémákra, érett, öregedő, száraz bőrre hatékony. Antibakteriális, megszünteti az aknét, ekcémát és a bőrgyulladást, simává teszi a bőrfelszínt, nyugtat, revitalizál.

Mivel általában a száraz bőrűeket látják el mindenféle jó tanáccsal, megosztok veletek egy nagyon jó, zsíros bőrre való receptet. Nagyon egyszerűen elkészíthető, még Kence tanfolyam sem kell hozzá . 

Szantálfás bőrradír - zsíros bőrre
1 kávéskanál szantálfa por
1 kávéskanál rózsavíz
1 csepp aloe vera zselé
1 csepp citromlé
Keverd el a szantálfát a rózsavízzel , ( kicsit nehezen oldódnak össze ) , majd keverd hozzá a az aloe verát , és a csepp citromlét ( az aloe vera és a citromlé segítik az elhalt hámréteg leválását) Az egészet hagyd állni 5 percig, majd kend fel az arcodra és 15-20 perc után most le.

Nagyon jól kitisztítja a bőrt ,eltávolítja az elhalt hámréteget és egészséges, sima , tiszta bőrfelületet képez.Érdemes az esti arctisztítás után megcsinálni, majd egy tápláló pakolással vagy egy tápláló éjszakai krémmel estére bekenni az arcot.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top