2013. december 13., péntek

Rózsaszín agyag

6:21

A sokrétű felhasználásáról ismert rózsaszín agyag az egyik legkedveltebb alapanyaga a házi készítésű kozmetikumoknak. Arctisztító készítményekben, bőrradírokban, szappanokban, maszkokban rendszeresen megtalálható.Tisztító és gyulladáscsökkentő hatása mellett nemcsak gyógyítja a gyulladt pattanásos bőrt, de regenerálja a bőrszöveteket is. Jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma, többek között ; kálium, kálcium, vas, réz, kobalt, lítium , magnézium szilícium, nátrium .

A rózsaszín agyag kimondottan jó az érzékeny, öregedő, száraz és vízhiányos,  dehidratált bőrre.
Hatásai : hámosító, feszesítő ,rugalmasító, hidratáló, tonizáló, összehúzó és sejtregeneráló , fertőtlenítő tulajdonsága miatt terápiás céllal  pedig sokszor használom teafa olajjal kiegészítve.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top