2014. január 16., csütörtök

Reggeli zabkorpás szépségturmix

3:05

1 kivi
1 narancs
szójatej
1 zabkorpás keksz
1 kk. propolisz tinktúra
néhány csepp akácméz

A kivi híresen magas C-vitamin tartalma építi szervezetünkben a glutation nevű molekulát, mely az egyik legfontosabb antioxidáns molekula , így rendkívül hatékony a szabadgyökök ellen. A kivi tartalmaz még magnéziumot, kalciumot, káliumot, szerves nátriumot, nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat és szintén magas a K-vitamin illetve szervessó- tartalma. Négyszer annyi rostot tartalmaz mint egy szál gabona ,négyszer annyi C-vitamint mint egy narancs és annyi E-vitamint mint egy avokádó.
A zabnak kiemelkedő a tápanyag, ásványi anyag, vitamin, bétaglukán és vízben oldódó rost tartalma.Teljes értékű gabona, kb. 17 fehérjét tartalmaz, ezen kívül többek között Kalciumot, Vasat, Magnéziumot, B1- és E-vitamint. A legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, gátolja a zsírok és szénhidrátok lerakódását a szervezetben.

A szójatej úgy készül hogy a szójabababot áztatás után ledarálják, majd rövid forralás után kisajtolják. Magasabb a fehérje és kevesebb a zsírtartalma mint egy tehéntejnek és nem tartalmaz koleszterint. Amellett hogy nagyon egészséges, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A propolisz rendkívüli immunerősítő, kiváló bőrregeneráló és hidratáló, erősíti a kollagén rostokat és segít megszüntetni a ráncok kialakulását. Rendkívül gazdag vitaminokban, flavonoidokban, nyomelemekben, aminosavakban, enzimekben és magas az illó olaj tartalma.

A szerző:

Szépségterapeuta és sminkmester vagyok, a szappan- és kence készítés tanfolyamok vezetője. Több mint egy évtizede foglalkozom az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Évek óta készítek különféle kozmetikumokat amiket a kozmetikus, aromaterapeuta, masszőr és természetgyógyász szakemberek is előszeretettel használnak a munkájuk során.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013-2014 Kencekonyha. Minden jog fenntartva. Designed by Templateism

Back To Top